BranäsKungsberget

Skidskola

Välkommen till Vallåsens skidskola.
Oavsett om du vill lära dig att åka lift, svänga eller bemästra en puckelpist så är du välkommen till oss. Här kan både barn och vuxna, nybörjare eller erfarna, få ut mer av sin skidåkning med hjälp av våra instruktörer. Ni kan välja mellan att gå i gruppskidskola eller privatlektion. I

Boka skidskola
För att vara säker på att få plats bokar du enklast via vår webbokning. Gå direkt till webbokningen. I mån av plats kan du även boka skidskola på plats i vårt Gästcenter. Privatlektioner lägger vi ut först ca en vecka i förväg och fylls på efter hand. Alla våra lektioner ligger inte uppe på webben från start, så om du inte hittar den lektion du söker kontakta oss via gastcenter@vallasen.se. Mer information om våra olika kurser hittar du nedan.


Att avboka skidskola
Skicka ett mail till avbokning@vallasen.se senast kl 14:00 dagen innan. Pengarna sätts in på samma kort som du betalade med inom ett par bankdagar. Avbokningsavgift: 100 kr/elev.  

Gruppskidskola.
Vi har roligt tillsammans och träffar nya vänner, samtidigt som vi under 50 minuter tränar på att utveckla vår skidåkning och teknik. För barn brukar det vara extra roligt att gå i grupp. Utvecklingen skapar glädje för barnen och som i sin tur bidrar till ytterligare utveckling.
Boka skidskola genom att klicka HÄR

Pris: 220 kr


Privat skidskola.
Under 50 minuter lägger en av våra duktiga instruktörer allt fokus på dig. Tillsammans lägger vi upp lektionen utifrån din nivå och färdigheter. Alla är välkomna och vårt mål är att din skidåkning ska bli ännu roligare!
För snowboardåkare erbjuder vi att efter egna mål och erfarenhet utveckla sin åkning med hjälp av någon av våra erfarna snowboardinstruktörer. För tillfället erbjuder vi endast privatlektioner, men vid ökad efterfrågan öppnar vi eventuell grupp.
Boka skidskola genom att klicka HÄR
Pris: Från 490 kr

 
4-5 år GRÖN
Nybörjarkurs där vi genom lek, bus och glädje tränar på att åka skidor i våra lättaste backar. Vi övar fram för allt på att glida och bromsa, men också på att svänga och åka lift.
Förkunskaper: Inga, förutom att ditt barn kan vara borta från pappa och mamma under lektionen.

 
6-9 år GRÖN
Nybörjarkurs där vi genom lek och roliga övningar, framför allt tränar på att glida och bromsa. Vi övar också på att svänga och åka lift i grön terräng.
Förkunskaper: Inga. 

 
10-12 år GRÖN
Nybörjarkurs där vi lär oss grunderna inom skidåkning. Vi tränar på att glida, bromsa, svänga och åka lift i grön terräng.
Förkunskaper: Inga.

 
13 + GRÖN
Nybörjarkurs där vi bekantar oss med skidutrustningen och grunderna inom skidåkning. Här tränar vi på att glida, bromsa, svänga och åka lift. Vi åker i våra lättaste backar och anpassar oss efter elevernas förmåga.
Förkunskaper: Inga

 
 4-6 år BLÅ
Fortsättningskurs för dig som kommit igång med skidåkningen. Genom bus och lek tränar vi på att få ännu bättre kontroll och teknik i skidåkningen.
Förkunskaper: Ditt barn kan svänga, bromsa och åka lift själv i gröna backar.

 
7-12 år BLÅ
Fortsättningskurs där vi tränar på vår teknik och kontroll. Vi strävar efter att kunna åka med parallella skidor för att få bättre flyt åkningen, allt genom roliga och lärorika övningar.
Förkunskaper: Ditt barn kan åka lift, svänga och bromsa i gröna backar.

 
13+
Fortsättningskurs där vi lägger fokus på att bli ännu säkrare i backen. Vi övar på vår teknik och strävar efter att kunna åka med parallella skidor för att få bättre flyt i skidåkningen.
Förkunskaper: Du kan bromsa, svänga och åka lift i gröna backar.

 
Information inför grupp och privatlektion:
Samtliga samlingsplatser är framför Gästcenter ut mot backen.
Var på utsatt samlingsplats i god tid med utrustning redo.
Barn ska besökt toalett innan lektionen startar.
Liftkort och hyra av utrustning ingår inte.
Tänk på att komma i god tid till anläggningen för att hämta ut
Ev. liftkort och utrustning.

 

 Privat skid-/snowboardskola 50 min
Pris per person
1 person 490sek
2 personer 350sek
3 personer 300sek
4 personer 275sek