BranäsKungsberget

 

Vi söker serviceinriktade och glada medarbetare till vinterns roligaste jobb!

Är du serviceinriktad och gillar att arbeta med människor under högt tempo. Då är du förmodligen en av dem vi söker. På denna sida kan du läsa mer om Vallåsen som arbetsplats, Kravprofil, mer om tjänsterna och hur du söker. Viktigt är att du funderar över om du vill söka hela säsongen eller enbart som extra personal. Valet gör du i ansökan. Vi söker enbart medarbetere som bor eller har boende i närområdet.

Lycka till!

Vallåsen

Vallåsen erbjuder dig en vinterupplevelse med långa backar, stora åkytor, två stol­liftar och fem släpliftar, Skiduthyrning, Restaurang, Shop och Skidskola. Vi vet att du måste åka långt norrut för att hitta en upplevelse som överträffar den Vallåsen erbjuder. Så snart vi har kyla tillverkar vi snö. De senaste sex säsongerna har anläggningen i snitt varit öppen 70 dagar. Vi brukar öppna i december och säsongen varar normalt in i mars månad. Vallåsen ingår i Branäsgruppen som är Sveriges största privatägda skidkoncern. Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Storstenshöjden och 12 Mannabacken ingår i koncernen och innehar ett nära samarbete.

Allmän kravprofil

Du är minst 18 år gammal och söker ett äventyr som ger en massa nya erfarenheter och vänner för livet. Du skall kunna prata engelska och meriterande är Danska. Önskvärt är att du har körkort och tillgång till bil. Vi ser att du har ett intresse för utförsåkning, tycker om att arbeta med människor i synnerhet och med barn i allmänhet, är stresstålig, ställer upp när det behövs och gillar att arbeta över avdelningsgränserna. Att du är glad, positiv och serviceinriktad ser vi som en självklarhet. I Vallåsen tror vi att glada medarbetare leder till glada gäster, att ha roligt på jobbet är en regel snarare än ett undantag hos oss!  Som säsongsanställd medarbetare hos oss får man timlön enligt HRF:s kollektivavtal.
 

Hur söker jag?

Fundera förs över om du vill söka helsäsong eller som extra personal. Skillnaderna kan du läsa om här nedan. I vår ansökan kan du göra ett första och andrahandsval. Du kan också bocka i om du är intresserad av andra tjänster förutom dina val.
 
Gå in på vår hemsida, http://rekrytering.branasgruppen.se/rekrytering-val och fyll i ansökningsformuläret, bifoga ett personligt brev med nytaget foto och din CV. Sista ansökningsdatum är den 30 oktober. Undrar du över något kan du mejla platschefen: Jesper Malmquist, jesper.malmquist@vallasen.se

Säsongsjobb.

Vill du vara med under ett säsongsäventyr? Det finns många tjänster att söka.
Vi vet aldrig när vi startar eller stänger för säsongen. Du som söker säsongsanställning kommer att utgör grundstommen i personalstyrkan och kommer när vi kör igång säsongen att gå på schema och ha en garantianställning från 20-30 timmar/vecka. Det är viktigt att du är flexibel och tillgänglig för snabba förändringar och kan arbeta kvällar och helger, då säsongen varierar efter väder och kalender.
 

Extrajobb

Till en del av våra tjänster söker vi dig som vill jobba ”extra” på helger, kvällar och lov. Vi kan erbjuda spännande och roliga extrajobb med väldigt varierande arbetsuppgifter. Vi förväntar oss att du som söker kan arbeta minst fyra helger eller ett helt lov.  
Ta chansen att bygga på ditt CV under skoltiden eller tjäna extra pengar vid sidan om ditt ordinarie jobb. Vi kan garantera ett annorlunda och utvecklande äventyr med mycket gästkontakt. 
 

Skid-/Snowboardlärare

Som skid-/snowboardlärare i Vallåsen arbetar du med både barn och vuxna, grupper och privatlektioner. Det är ett utmanande och utvecklande jobb som ställer höga krav både på din egen åkning och på din förmåga att lära ut till andra. I tjänsten ingår även att medverka i diverse aktiviteter som anordnas för våra gäster, både barn och vuxna. Som skidlärare tillhör du de som har förmånen att ha lite längre möten med våra gäster, det är en självklarhet för dig att ge varje gäst en unik upplevelse och goda minnen från skidupplevelsen!

Saknar du skid- eller snowboardlärarutbildning, men är rätt person för oss, så hjälper vi dig in på rätt utbildning. Utbildningen bekostas av dig som arbetstagare.

Liftvärd

Som liftvärd fyller du en viktig roll på skidanläggningen. Det är inte bara att du ska finnas där som en trygghet för våra gäster och lära nybörjare att åka lift. Det är också du som träffar i stort sett alla anläggningens gäster. Det är viktigt att du är en god ambassadör för vår anläggning och att du kan svara på gästernas alla möjliga frågor samt ge roliga och välbehövliga tips för dagen!

Områdesvärd

Som områdesvärd är du en viktig del av ett litet sammansvetsat team som jobbar både ”on och off stage”. Du tar dig runt på anläggningen på snöskoter och ansvarar för att skidområdet både ser ut och fungerar som det ska. Detta innebär exempelvis att åtgärda liftstopp, veta hur man bygger snygga och funktionella köfållor samt på andra sätt serva dina kollegor som arbetar i liftarna. Mycket av arbetet sker under eget ansvar och det är viktigt att du är en problemlösare som ser positivt på tillvaron.  Du kommer att få ta tag i allt mellan himmel och jord som sker i skidområdet på anläggningen, därför är du både prestigefri och flexibel!
En del av arbetet är förlagt till tidig morgon eller sen kväll då liftarna inte är öppna. Du hanterar också skador och olyckor på anläggningen. Vi ser gärna att du har skoterkörkort (kan i annat fall ordnas på anläggningen) och att du skall kunna arbeta i master/stolpar. DÅ du kommer vara en del i ett evakueringsteam. Som områdesvärd kan du även få hoppa in i liften under korta stunder.

Pistör

Som pistör i Vallåsen så arbetar du med säkerheten i skidområdet. Det är ditt ansvar att försöka förebygga olyckor i pisten, bland annat genom att sätta nät och madrassera. När olyckan är framme så är det du som pistör som ser till att skadade gäster kommer ner från backen. Pistörerna är även de som gör säkerhets- och uppstartskontroller av alla liftar på anläggningen. Vi färdas på skoter och eller skidor i backen. Arbetet kräver ofta långa pass och en del obekväma arbetstider.
Tjänsten kräver godkänd pistörutbildning genom SLAO eller annan sjukvårdutbildning.
Vi ser gärna att du har skoterkörkort (kan i annat fall ordnas på anläggningen) och att du skall kunna arbeta i master/stolpar. Som pistör kan du även få hoppa in i liften under korta stunder vid behov.

Snöläggare

Som snöläggare i Vallåsen arbetar man med att framställa snö i alla våra nedfarter. Arbetet består av att flytta kanoner, slangar samt övervakning av snöläggningen genom temperatur och vindförhållanden. Arbetet sker i skift och man arbetar parvis. Du ska tycka om att arbeta utomhus i alla väderförhållanden och du bör ha god fysik då arbetet är fysiskt krävande. Att ha ett tekniskt kunnande och intresse är ett måste då man arbetar med avancerad utrustning. Du bör vara van att arbeta självständigt samt vara initiativrik. Snöläggarna arbetar vanligtvis under perioden november till januari, därefter finns eventuellt möjlighet till annan tjänst hos oss. I tjänsten ingår en del skoterkörning, om du ej har skoterkort går det dock att ordna på plats.

Pistmaskinsförare

Som pistmaskinsförare ansvarar du för att preparera och underhålla alla våra pister och ”snöparker”. Det är du som ser till att alla backar är nypreparerade och fina till alla våra gäster som ska ut i backen på morgonen. Arbetet görs oftast när liftarna har stängts för dagen så du bör tycka om att arbeta ensam på kvällar och nätter. Du ska ha godkänd pistmaskinförarutbildning (SLAO) och vana från att ha kört pistmaskin. Det är också en fördel om du är skid- eller snowboardåkare. Eftersom arbetet i första hand sker nattetid så är det viktigt att du också kan upprätthålla en god rapportering och kommunikation med kollegor som arbetar under andra tider, exempelvis områdesvärdar, teknikchef m.fl.

Butikssäljare sportshop

I Vallåsens sportshop hittar du ett brett sortiment av skid- och vintertillbehör. Som butikssäljare förväntas du leverera god service och kunskap till våra gäster, för att guida dem fram till rätt köp för just dem! Du ansvarar för kassahantering, skyltning/exponering och påfyllning av kläder och utrustning från lagret. Du behöver både vara självständig och initiativtagande men också gilla att vara med i ett större team. Vi ser också gärna att du är har viljan att jobba mot försäljningsmål och triggas av utmaningar! Skidskolan bokas via webb eller på plats i Shopen. Genom frågor hittar du rätt produkt till varje gäst som vill lära sig mer. Din uppgift är även att se till så att gäster och instruktör får den hjälp och information de behöver för att vara i rätt tid och på rätt plats.
I Shopen ansvarar man även för liftkortsförsäljningen i Selfservice stationerna.  
Då det oftast är till Shopen man vänder sig som gäst när man har problem så kan alla möjliga frågor dyka upp.

Skiduthyrare

Som medarbetare i skiduthyrningen kommer du att arbeta i ett stort arbetslag med många olika uppgifter. Skiduthyrningens huvudsakliga uppgift är att förse våra gäster med den utrustning de behöver för en komplett skidupplevelse på vår anläggning. I dagligdrift arbetar du vanligtvis med uthyrning av utrustning vid disk eller med iordningställning förbokad utrustning.

Skidverkstadsmedarbetare

Du ser till att dagligdriften i vår skidverkstad sker på ett effektivt sätt och att den anpassas efter rådande och kommande behov. Vidare ser du till att alla maskiner (slipnings- och vallningsmaskin m.m.) underhålls regelbundet och hålls i gott skick. Du skall även kunna lära ut till dina kollegor hur dessa maskiner används och underhålls på bästa sätt. Vi ser till att du får den utbildning och stöd du behöver på plats för att kunna utföra samtliga arbetsuppgifter i skidverkstan. Utöver våra maskiner ansvarar du också för att allt material som behövs i skidverkstan finns hemma samt att det är ordning och reda i lokalen. Du ansvarar också för försäljning av service på gästernas privata utrustning. Andra arbetsuppgifter i skiduthyrningsverksamheten förekommer.

Restaurangbiträde

Som restaurangbiträde är du värd/värdinna i vår restaurang. Ditt yttersta mål att se till att vi alltid överträffar våra gästers förväntningar.  För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad och stresstålig men framför allt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt. Du är restaurangens ansikte utåt, och nöjda gäster är alltid ditt främsta mål. Du kommer att stå i kassan, portionera mat, duka av bord, diska samt alla andra sysslor som förekommer i restaurangen.

Kiosk/kassa

I vår kiosk/kassa arbetar man med allt ifrån att sälja godis, dricka och korv till liftkortsförsäljning. Då det oftast hit man vänder sig som gäst när man har problem så kan all möjliga frågor dyka upp.

Arbetsledare Gästcenter (Shop, Skidskola och liftkort)

Som arbetsledare för Gästcenter ansvar du för Shop, försäljning av skidskola via webb och över disk, samt liftkortsförsäljning i Selfservice och Kiosk*. Du jobbar i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet, försäljning och service. Du är platschefens högra hand och den närmaste kontakten för medarbetarna på avdelningen. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel. Du har budgetansvar för avdelningens arbetade timmar och schema.
I Vallåsens sportshop hittar du ett brett sortiment av skid- och vintertillbehör. Som butiksmedarbetare förväntas du leverera god service och kunskap till våra gäster, för att guida dem fram till rätt köp för just dem! Du ansvarar för kassahantering, skyltning/exponering och påfyllning av kläder och utrustning från lagret. Du behöver både vara självständig och initiativtagande men också gilla att vara med i ett större team. Vi ser också gärna att du är har viljan att jobba mot försäljningsmål och triggas av utmaningar!
Skidskolan bokas via webb eller på plats i Shopen. Genom frågor hittar du rätt produkt till varje gäst som vill lära sig mer. Din uppgift är även att se till så att gäster och instruktör får den hjälp och information de behöver för att vara i rätt tid och på rätt plats.

I Shopen ansvarar man även för liftkortsförsäljningen i Selfservice stationerna.  
Då det oftast är till Shopen man vänder sig som gäst när man har problem så kan all möjliga frågor dyka upp både på plats, via telefon och mejl. 
*Ansvarar för att kassorna/skrivarna fungerar och utbildning av personalen.

Arbetsledare/Teamledare Skidskola

Som arbetsledare ansvarar och jobbar du i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet, försäljning och service. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel. Du leder arbetet på avdelningen och ansvarar för försäljning, bokning, optimering, bemanning och utbildning. Bokningarna kommer ske via webb och på plats och administreras i första hand av shopens personal eller dig själv. Ett av dina främsta uppdrag är att anpassa personal efter behov och att inspirera och leda skidlärarna i den dagliga verksamheten. I tjänsten ingår det även att du ansvarar för det bokningens program vi använder och uppdaterar produkter och tjänster samt utbildar i programmet.

Arbetsledare/Teamledare i Skiduthyrningen

Du jobbar i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet, försäljning och service. Du är skiduthyrningschefens högra hand och den närmaste kontakten för medarbetarna på avdelningen. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel.
 
I skiduthyrningen kommer du att arbeta i ett stort arbetslag med många olika uppgifter. Skiduthyrningens huvudsakliga uppgift är att förse våra gäster med den utrustning de behöver för en komplett skidupplevelse på vår anläggning. I dagligdrift arbetar medarbetarna vanligtvis med uthyrning av utrustning vid disk eller med iordningställning av förbokad utrustning. Din huvudsakliga uppgift är att förbereda, förutse och koordinera arbetet så att det flyter på så problemfritt och kostnadseffektivt som möjligt och med rätt bemanning. I arbetet ingår även en viss administration så vi förutsätter att du har en god datorvana.