Vinter Sommar
Ledkarta
Brand logo

För dig som är ny på downhill har vi här listat ett par saker som är bra att tänka på när du besöker oss.

  1. All cykling sker på egen risk. Välj cykelleder utifrån din egen kunskapsnivå men vi tipsar om att alltid börja med en av de enklaste för att värma upp kroppen.
  2. Hjälp andra som råkat ut för en olycka eller kontakta vår personal i liften eller butiken.
  3. När du är ute i lederna, tänk på att den som kommer uppifrån/bakifrån alltid har väjningsplikt. Var särskilt uppmärksam där leder går ihop eller korsar varandra.
  4. När man cyklar downhill är hjälm obligatoriskt men det kan vara bra att skydda fler delar av kroppen. Rekommenderad skyddsutrustning utöver hjälm är ryggplatta, knäskydd och armbågsskydd. All utrustning ingår när du hyr en cykel hos oss.
  5. Liftkorten är personliga.
  6. När du hyr cykel hos oss är det du som hyr som är ansvarig för den. Vårt trygghetspaket täcker alla kostnader ifall du råkar köra sönder något på cykeln, därför rekommenderar vi dig att lägga till det vid bokning av cykel.
  7. Läs SLAOs lilla gröna innan ditt besök, den innehåller nyttig information om lift- och cykelledsregler.

E-bikes

För dig som cyklar en e-bike är du alltid välkommen att cykla i vår anläggning. Om du vill nyttja någon av våra liftar måste du klara av att sätta på cykeln på egen hand, dess tunga vikt gör nämligen att det är enklare för föraren att sätta cykeln på liften själv än om liftvärden ska behöva gå bredvid för att hjälpa till. Tycker du att släpliften är enklare att använda får du självklart nyttja även denna.

Om du inte vill åka lift och väljer att cykla uppför åsen för egen kraft eller med elassistans behöver du inget liftkort men däremot måste du köpa ett ledkort, det är helt digitalt och du gör det enkelt och smidigt på länken nedanför.

Köp ledkort

Hundar i anläggningen

Hundar är självklart välkomna på anläggningen men får ej åka i liften eller springa lösa i lederna när Bike parken är öppen. Detta är för både hundens och våra cyklisters säkerhet.