Vinter Sommar
Ledkarta
Brand logo

Svårighetsgrad på cykellederna

Grön = mycket lätt
Blå = lätt
Röd = medelsvår
Svart = svår

1. V-line-Grön

Nybörjarbanan V-line bjuder på stora berms och rollers i snäll lutning och bra bredd. Första spåret för dagen om du är nybörjare, vill ta ett uppvärmningsåk eller träna kurvteknik.

2. Spruffs-Blå

Ett maskingrävt spår som passar allt från förstagångaren till elitåkare. Frossa i rollers och finslipa din pumpteknik. Utmana dig själv genom att försöka dubbla eller till och med trippla rollersen.

3. Tårtan-Blå

Ett av våra mest populära spår, består av flowig singletrack som slingrar sig fram över ett hygge och vidare in i tät snårskog.

4. Maggan-Röd

Ett tekniskt spår i början med två utmanande klippbranter. Maggan blir sedan riktigt mysig med två broar och avslutas med ett snabbt segment med hopp och drop.

5. Pipeline-Röd

En Vallåsenfavorit med bra fart och flow, blandning mellan singletrack, byggda vallar, berms och småhopp.

6. Woodstock-Röd

En äkta single track i klassisk anda, rötter överallt gör att du måste jobba mycket på cykeln för att behålla farten. Ett riktigt roligt spår när man får till tekniken.

7. OLD-Röd

Det första spåret som byggdes på Vallåsen en gång i tiden. Numera är slingan helt omgjord och kombinerar branta lösa delar med lite flackare flowig single track.

8. Oua-Oua-Röd

Stora berms, hopp och dropp i en skön blandning. Perfekt för dig som gillar höga hastigheter och att ha luft under hjulen.

9. DH-spåret-Svart

Det klassiska svarta tävlingsspåret som bara blir bättre för varje år. Brant, stenigt och riktigt svårt.

10. Lilla Kycklingen-Svart

Tillkom sommaren 2013 då vi ville ha ett bra tävlingsspår, kycklingen har därefter vart en stor favorit hos de lite duktigare besökarna. Ett väldigt händelserikt spår som börjar och avslutas med en klurig brant.

11. Uppförsleden

För dig som vill trampa till toppen har vi en markerad led på utsidan av parken, en skön blandning av stig och grusväg.

12. Pumptrack

En pumptrack är en rundslinga på platt mark fylld med vågor och doserade kurvor där du pumpar dig fram utan att trampa. Hur kul som helst och riktigt jobbigt, tekniken får man på köpet.

13. Teknikbanan

Öva upp din balans och cykelkontroll i låga hastigheter. Teknikbanan är en smal träspång med diverse utmaningar som gungbräda, svängar med mera.

14. North Shore-Röd

I nedre delen av Woodstock hittar du vårt North shore-område. Här cyklar du på en upphöjd träspång som ställer stora krav på balans, cykelkontroll och självsäkerhet.

15. Tech Merchant-Svart

En helt och hållet handgrävd led som slingrar sig fram genom granskogen parallellt med DH-spåret. Med tajta berms och gaps är denna led unik i sitt slag bland lederna på Vallåsen.

16. Ingmarie-Röd

En avstickare till Maggan med klippig single track i toppen, ett flowigt parti på mitten och lite granskogsmull i slutet innan den går ihop med Maggan igen.


 

Vänd telefonen för att visa kartan

Läs om SLAO:s regler i backen i den lilla gröna.

Den lilla gröna