Kul att du är intresserad av att boka din skidresa hos Vallåsen!

Fyll i ditt namn och och telefonnummer så ringer vi upp!
När vill du bli uppringd? Skicka
Meny
Sök
Translate

Ledkarta

 

Vallasen_cykel_2.2

Svårighetsgrad på våra leder:

Grön = mycket lätt
Blå = lätt
Röd = medelsvår
Svart = svår

1. V-line-Grön
Nybörjarbanan V-line bjuder på stora berms och rolers i snäll lutning och bra bredd. Första spåret för dagen om du är nybörjare och ett bra tillhåll att träna kurvteknik.

2. Spruffs-Blå
Vårt senaste tillskott innehåller 100 pumpknölar och mängder av byggda berms, ett spår som passar allt från förstagångaren till elitåkaren.

3. Tårtan-Blå
Ett av våra mest populära spår börjar med en flowig singletrail, mestadels ute på ett hygge. Banan avslutas sedan med stora berms och hopp med olika linjeval.

4. Maggan-Röd
Ett tekniskt spår i början med två utmanande branter, Maggan blir sedan riktigt mysig med två broar och andra byggda utmaningar.

5. Pipeline-Röd
En Vallåsenfavorit med bra fart och flow, blandning mellan singletrail, byggda vallar och småhopp.

6. Woodstock-Röd
En äkta singletrail i klassisk anda, rötter överallt gör att du måste jobba mycket på cykeln för att behålla farten. Ett riktigt roligt spår när man får till tekniken.

7. OLD-Röd
Det första spåret som byggdes på Vallåsen en gång i tiden, dock är slingan helt omgjord numera och kombinerar branta lösa delar med lite flackare flowig singletrail.

8. Oua-Oua-Röd
Nytt avslut på Tårtan med rejäla vallar, hopp och dropp i en skön blandning. Perfekt för dig som gillar att ha luft under hjulen.

9. DH-spåret-Svart
Det klassiska svarta tävlingsspåret som bara blir bättre för varje år.

10. Lilla Kycklingen-Svart
Tillkom sommaren 2013 då vi ville ha ett bra tävlingsspår, kycklingen har därefter vart en stor favorit hos de lite duktigare besökarna. Ett väldigt händelserikt spår som avslutas med en klurig brant.

11. Uppförsleden
För dig som vill trampa till toppen har vi en markerad led på utsidan av parken, en skön blandning av stig och grusväg.

12. Pumptrack
En pumptrack är en rundslinga på platt mark fylld med knölar och vallar där du pumpar dig fram utan att trampa. Hur kul som helst och riktigt jobbigt, tekniken får man på köpet.

Väder
Pister
0/11
Liftar
0/7
Webbkamera
Snödjup
0cm
Temperatur
Temp
Längsta åk
1260m
Längdspår
0/0km