Vinter Sommar
Ledkarta
Brand logo

Nyheter säsongen 2022

Sommaren 2022 gör vi vår största satsning hittills. Förutom förbättringar på våra nuvarande leder kommer vi bygga en helt ny grön ända från toppen.

Ny grön flowled

Vår största nyhet i år är en helt ny flowled på hela 2,4 km, perfekt som instegsled för nybörjaren eller som uppvärmning för den erfarna cyklisten. Leden byggs till högsäsong och är tillgänglig i helhet från början av juli men redan nu kan du testa stora delar av den. Längs med leden finns det utfarter till en grusväg för dig som vill ta det lugnt och testa leden ett stycke i taget. Se placeringar på kartan nedanför.

Leden kommer i sin fullängd att bli en riktig naturupplevelse. Vi utlovar härliga slingor genom tät lärkskog, granskog och lövskog för att sen komma ut i öppen terräng med mossor och bäckar. Den nya leden kommer vara byggd med flowiga segment bestående av lättkörda berms och rollers där man kan öva kurvtagning och att pumpa fart.

Hoppveckor v.27 och 28

Air bagen kommer tillbaka, den här gången i hela två veckor! Ta chansen att träna på tricks innan du kör de ute i parken, eller för att testa hur det känns att hoppa med en cykel. Hoppkudden passar både nybörjare och proffs.

Övriga nyheter som byggts eller kommer byggas under säsongen

V-Line

  • De två tabletop-hoppen i pisten har blivit rejält lyfta och omshapade
  • V-Line kommer efter att den nya gröna leden öppnas att omgraderas till blå och uppgraderas med flera nya features så att den blir mer lekfull och spännande. Det kommer att bli en utmärkt led att öva hoppteknik och kurvtagning i.

Maggan

  • Den övre av de två broarna i Maggan har blivit utbytt.
  • Droppet i slutet av Maggan har fått en ny landning.
  • Vi kommer att bygga en B-linje med ett drop ut från den nya bron i Maggan.

Old

  • Vid avstiget från ankarliften har Old fått ett nytt hopp, en kick med landning i stenhällen.

Lilla Kycklingen

  • Vallåsens första ”road gap” hittar du i Lilla kycklingen efter Dammdroppet i höjd med ankarliftens avstig.