Vinter

Sommar

Pistkarta
Brand logo

Vallåsen Längdarena

  • 1,4 kilometer längdspår
  • Teknikträning på längdarenan

Sveriges sydligaste Vasaloppscenter

Har du Vasaloppet som målsättning? Eller vill du kanske testa längdskidåkning för första gången? Från och med nu erbjuder Sveriges sydligaste skidanläggning 1,4 km längdspår för både avancerade åkare och nybörjare. Satsningen är unik och tack vare våra snöfabriker kan vi producera snö i plusgrader och erbjuda åkning tidigare än någon annan i södra Sverige.

Avancerat spår – 1 km

Vi vill erbjuda högklassiga längdspår där duktiga åkare kan få en utmaning och träna. Om du tränar inför ett kommande lopp, till exempel Vasaloppet eller Engelbrektsloppet, kan du få en bra genomkörare i vårt mer avancerade spår. Här hittar du en 1 km lång sträcka med en fallhöjd på 22 meter. Testa och se hur många varv du orkar!

Nybörjarspår – 400 meter

Förutom vårt 1 km-spår har vi även en plan slinga på 400 meter. Spåret lämpar sig kanske bäst för de som inte har åkt så mycket, men om man vill ta en paus från backträningen så erbjuder vårt andra spår härlig åkning även för de avancerade åkarna.

Teknikbana

Behöver du slipa på tekniken i spåret? Båda våra sträckor går runt, och omfamnar, en arena där du kan träna och utvecklas i en teknikbana. Ägna en stund åt att få in rätt teknik innan du ger dig ut i de riktiga spåren eller jobba på detaljerna för att dra bort några sekunder på tiden.

Klubbokningar Längdarenan:

Alla längdklubbar är välkomna med sina bokningsförfrågningar till Längdarenan på mejlen Magnus.Wigrup@vallasen.se