Vinter

Sommar

Pistkarta
Brand logo

Sveriges sydligaste Vasaloppscentrum

  • Två spår, 1 km och 400 m
  • Dusch och omklädningsrum
  • Vallabod

Spårkarta

Välkommen till Vallåsen Längdarena

Valllåsen Längdarena erbjuder två spår på totalt 1,4 km, 1 km avancerat spår med 22 meter i fallhöjd och ett 400 meter långt spår utan fallhöjd. Spåren cirkulerar runt en arena där ni som åkare även erbjuds möjligheten att teknikträna. Blandningen mellan lättare och utmanande åkning gör anläggningen perfekt för allt från elitåkare till motionärer.

Unik satsning
Satsningen på längdåkning i Vallåsen är unik, då vi tack vare våra snöfabriker som producerar snö i plusgrader kan garantera en lång säsong och erbjuda åkning tidigare än någon annan så här långt söderut. Det har helt enkelt aldrig varit närmre till träningsmöjligheter på snö i södra Sverige, vilket både vi och vår samarbetspartner Vasaloppet är stolta över.

Allt du behöver för bra träning
Förutom två olika spår och en arena där du kan slipa på teknikdetaljer, finns allt annat du behöver för en härlig dag i spåret. Här finns omklädningsrum med toaletter och duschar, en kiosk där du kan fylla på med energi, samt gratis laddstationer för elbilar på vår parkering i anslutning till området. Behöver du valla skidorna? Besök vår vallabod som ligger precis vid spåren. Om du behöver hyra utrustning finns skidor, pjäxor och stavar i vår skiduthyrning.

Spårkarta