Kul att du är intresserad av att boka din skidresa hos Vallåsen!

Fyll i ditt namn och och telefonnummer så ringer vi upp!
När vill du bli uppringd? Skicka
Meny
Sök
Translate

Kort väg till vinterns roligaste jobb!

Se våra lediga tjänster

Alla Säsongsjobb

Handel och Aktivitet

Arbetsledare Skidskola och Liftvärdar

Som arbetsledare arbetar du under Sportchefen och ansvarar samt jobbar i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet, försäljning och service. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel. Tillsammans med Sportchefen ser du till så att verksamheten flyter på. De dagar Sportchefen är ledig ansvarar du för driften på avdelningen. Ett av dina främsta uppdrag är att anpassa personal efter behov och att inspirera och leda skidlärarna (och i de fall du ansvarar för hela avdelningen även liftvärdarna) i den dagliga verksamheten. I tjänsten igår även personalplanering så som schemaläggning samt optimering av bokningar i vårt skidskolebokningsprogram.

Arbetsledare/Teamledare i Skiduthyrningen

Du jobbar i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet, försäljning och service. Du är skiduthyrningschefens högra hand och den närmaste kontakten för medarbetarna på avdelningen. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel.

I skiduthyrningen kommer du att arbeta i ett stort arbetslag med många olika uppgifter. Skiduthyrningens huvudsakliga uppgift är att förse våra gäster med den utrustning de behöver för en komplett skidupplevelse på vår anläggning. I dagligdrift arbetar medarbetarna vanligtvis med uthyrning av utrustning vid disk eller med iordningställning av förbokad utrustning. Din huvudsakliga uppgift är att förbereda, förutse och koordinera arbetet så att det flyter på så problemfritt och kostnadseffektivt som möjligt och med rätt bemanning. I arbetet ingår även en viss administration så vi förutsätter att du har en god datorvana.

Butiksäljare sportshop

I Vallåsens sportshop hittar du ett brett sortiment av skid- och vintertillbehör. Som butiksäljare förväntas du leverera god service och kunskap till våra gäster, för att guida dem fram till rätt köp för just dem! Du ansvarar för kassahantering, skyltning/exponering och påfyllning av kläder och utrustning från lagret. Du behöver både vara självständig och initiativtagande men också gilla att vara med i ett större team. Vi ser också gärna att du är har viljan att jobba mot försäljningsmål och triggas av utmaningar! Skidskolan bokas via webb eller på plats i Shopen. Genom frågor hittar du rätt produkt till varje gäst som vill lära sig mer. Din uppgift är även att se till så att gäster och instruktör får den hjälp och information de behöver för att vara i rätt tid och på rätt plats.

I Shopen ansvarar man även för liftkortsförsäljningen i Selfservice stationerna. Då det oftast är till Shopen man vänder sig som gäst när man har problem så kan alla möjliga frågor dyka upp.

Maskot/Björnbusen

Vill du ha ett bus kul jobb? Vår maskot Björnbusen är älskad av alla barnen. Han rör sig ute i anläggningen både på skidor och till fots. Att busa med barnen och med personalen är det bästa han vet förutom att kramas. Han dyker upp när man minst anar det och bjuder både gäster och medarbetare på skratt och oförglömliga minnen. Tjänsten kommer att kombineras med annan tjänst på anläggningen.

Skid-/Snowboardlärare

Älskar du skidåkning och tycker det är kul att lära ut. Kanske har du även en utbildning i Barn och fritid eller erfarenhet av att leda från föreningslivet? Då ska du söka som skid-/snowboardlärare hos oss. Du kommer arbeta med både barn och vuxna, grupper och privatlektioner. Jobbet är både utmanande och roligt och du kommer träffa många nya människor och har möjlighet att ge dem oförglömliga minnen. Saknar du skid- eller snowboardlärarutbildning, men är rätt person för oss, så hjälper vi dig med utbildning.

Skiduthyrare

Som medarbetare i skiduthyrningen kommer du att arbeta i ett stort arbetslag med många olika uppgifter. Skiduthyrningens huvudsakliga uppgift är att förse våra gäster med den utrustning de behöver för en komplett skidupplevelse på vår anläggning. I dagligdrift arbetar du vanligtvis med uthyrning av utrustning vid disk eller med iordningställning förbokad utrustning.

Skidverkstadsmedarbetare

Du ser till att dagligdriften i vår skidverkstad sker på ett effektivt sätt och att den anpassas efter rådande och kommande behov. Vidare ser du till att alla maskiner (slipnings- och vallningsmaskin m.m.) underhålls regelbundet och hålls i gott skick. Du skall även kunna lära ut till dina kollegor hur dessa maskiner används och underhålls på bästa sätt. Vi ser till att du får den utbildning och stöd du behöver på plats för att kunna utföra samtliga arbetsuppgifter i skidverkstan. Utöver våra maskiner ansvarar du också för att allt material som behövs i skidverkstan finns hemma samt att det är ordning och reda i lokalen. Du ansvarar också för försäljning av service på gästernas privata utrustning. Tjänsten kräver att du kan jobba under eget ansvar och att du är flexibel och kan prioritera. Vi ser även att du är med driver utvecklingen av servicejobb och verkstad. Andra arbetsuppgifter i skiduthyrningsverksamheten förekommer.

Teamledare Gästcenter/Shop

Som Teamledare för Gästcenter ansvar du för shop, försäljning av skidskola via webb och över disk, samt liftkortsförsäljning i Selfservice. Du jobbar i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet, försäljning och service. Du är avdelningschefens högra hand och den närmaste kontakten för medarbetarna på avdelningen. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel.

I Vallåsens sportshop hittar du ett brett sortiment av skid- och vintertillbehör. Som butiksmedarbetare förväntas du leverera god service och kunskap till våra gäster, för att guida dem fram till rätt köp för just dem! Du ansvarar för kassahantering, skyltning/exponering och påfyllning av kläder och utrustning från lagret. Du behöver både vara självständig och initiativtagande men också gilla att vara med i ett större team. Vi ser också gärna att du är har viljan att jobba mot försäljningsmål och triggas av utmaningar!

Skidskolan bokas via webb eller på plats i shopen. Genom frågor hittar du rätt produkt till varje gäst som vill lära sig mer. Din uppgift är även att se till så att gäster och instruktör får den hjälp och information de behöver för att vara i rätt tid och på rätt plats. I shopen ansvarar man även för liftkortsförsäljningen i Selfservice stationerna. Då det oftast är till shopen man vänder sig som gäst när man har problem så kan alla möjliga frågor dyka upp både på plats, via telefon och mejl.

Boende och Service

Lokalvårdare

Vi söker dig som är noggrann och ambitiös och som förstår att en ren anläggning är en förutsättning för nöjda gäster. I tjänsten ingår att under dagtid då vi har mycket gäster hålla efter och städa toaletter, värmestuga och offentliga lokaler. Tjänsten kommer att kombineras med annan tjänst på anläggningen.

Snö och Drift

Liftvärd

Som liftvärd fyller du en viktig roll på skidanläggningen. Det är inte bara att du ska finnas där som en trygghet för våra gäster och lära nybörjare att åka lift. Det är också du som träffar i stort sett alla anläggningens gäster. Det är viktigt att du är en god ambassadör för vår anläggning och att du kan svara på gästernas alla möjliga frågor samt ge roliga och välbehövliga tips för dagen!

Mekaniker

Som mekaniker i Vallåsen ingår du i ett litet arbetslag på teknikavdelningen som tillsammans med medarbetare från skidområdet utgör grundstommen för att verksamheten i hela skidområdet ska fungera. Huvuduppgiften är att säkerställa liftarnas mekaniska drift, så att de alltid fungerar under säsongens öppetdagar. Utöver det ansvarar teknikavdelningen även för underhåll och reparationer på fastigheter, snösystem och fordon, så som pistmaskiner och snöskotrar. Du kommer att arbeta med den dagliga verksamheten, men ha ditt fokus på våra liftar och snösystem där du utför service och reparationer. Höghöjdsarbete sker regelbundet i de olika liftarnas master. Då Vallåsen är en liten anläggning får du vara beredd på att hoppa in och hjälpa till lite var som det behövs. Som mekaniker kommer du även vara med vid snöläggning inför för säsong och i början av säsongen och ev. vara pistör/sjukvårdare behjälplig vid olyckor.

 

Vi söker dig som har mekanisk/el/teknisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Vi har dokumentationskrav i verksamheten och grundläggande datorvana är ett krav. Vi lägger stor vikt vid att du är noggrann och flexibel. Du trivs med att möta och ge service till våra gäster. Du har lätt för att arbeta i nära samverkan med andra, men det är också viktigt att du kan arbeta självständigt – att du är strukturerad, har ”ordning och reda” och kan ta egna initiativ. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. En del av arbetet är förlagt till tidig morgon eller sen kväll då liftarna inte är öppna. För att trivas hos oss bör du ha en inställning att ingenting är omöjligt och att ett bra lagarbete kan lösa allt även i motgångar. Du måste vara nyfiken, förändringsbenägen och gilla möten med gäster. Vi ser gärna att du tycker om skidåkning.

 

Hur söker jag? 

Vi ser fram emot att träffa dig för en personlig intervju. Sista ansökningsdatum är den 21 oktober men skicka in din ansökan omgående då vi önskar tillsätta tjänsten snarast. Sänd ditt personliga brev och cv via jobba@vallasen.se. Skriv: ”Mekaniker” i ämnesrutan.

Parkmedarbetare

Är du en person som gillar att hänga i parken? Då är du kanske den person vi söker. I tjänsten ingår det att efter förutbestämd plan, tillsammans med pistmaskinsförarna bygga och sedan underhålla våra parker dvs. hopp, rails och boxar, så att parkerna håller utifrån förutsättningarna en god standard. Tjänsten kommer att kombineras med annan tjänst på anläggningen.

Pistmaskinsförare

Som pistmaskinsförare ansvarar du för att preparera och underhålla alla våra pister och ”snöparker”. Det är du som ser till att alla backar är nypreparerade och fina till alla våra gäster som ska ut i backen på morgonen. Arbetet görs oftast när liftarna har stängts för dagen så du bör tycka om att arbeta ensam på kvällar och nätter. Du ska ha godkänd pistmaskinförarutbildning (SLAO) och vana från att ha kört pistmaskin. Det är också en fördel om du är skid- eller snowboardåkare. Eftersom arbetet i första hand sker nattetid så är det viktigt att du också kan upprätthålla en god rapportering och kommunikation med kollegor som arbetar under andra tider, exempelvis områdesvärdar, teknikchef m.fl.

Pistör/Områdesvärd

Som Pistör/Områdesvärd i Vallåsen så arbetar du med säkerheten i skidområdet. Det är ditt ansvar att försöka förebygga olyckor i pisten, bland annat genom att sätta nät och madrassera. När olyckan är framme så är det du som ser till att skadade blir väl omhändertagen och kommer ner från backen. Du är även de som gör säkerhets- och uppstartskontroller av alla backar och liftar på anläggningen. Du skall kunna arbeta i master/stolpar, då du kommer vara med i ett evakueringsteam.

Du är en viktig del av ett litet sammansvetsat team som jobbar både ”on och off stage”. Du tar dig runt på anläggningen på snöskoter/skidor och ansvarar för att skidområdet både ser ut och fungerar som det ska. Detta innebär exempelvis att åtgärda liftstopp, veta hur man bygger snygga och funktionella köfållor samt på andra sätt serva dina kollegor som arbetar i liftarna. Mycket av arbetet sker under eget ansvar och det är viktigt att du är en problemlösare som ser positivt på tillvaron. Du kommer att få ta tag i allt mellan himmel och jord som sker i skidområdet på anläggningen, därför är du både prestigefri och flexibel!

En del av arbetet är förlagt till tidig morgon eller sen kväll då liftarna inte är öppna. Vi ser gärna att du har skoterkörkort (kan i annat fall ordnas på anläggningen) och att du även kan hoppa in i liften under korta stunder. Meriterande är om du har en sjukvårdsutbildning.

Snöläggare

Som snöläggare i Vallåsen arbetar man med att framställa snö i alla våra nedfarter. Arbetet består av att flytta kanoner, slangar, kablar samt övervakning av snöläggningen genom temperatur och vindförhållanden. Arbetet sker i skift och man arbetar parvis. Du ska tycka om att arbeta utomhus i alla väderförhållanden och du bör ha god fysik då arbetet är fysiskt krävande. Att ha ett tekniskt kunnande och intresse är ett måste då man arbetar med avancerad utrustning. Du bör vara van att arbeta självständigt samt vara initiativrik. Snöläggarna arbetar vanligtvis under perioden november till januari, därefter finns eventuellt möjlighet till annan tjänst hos oss. Arbetet sker endast då det är minusgrader och går bra att kombinera med egen verksamhet vid sidan av. I tjänsten ingår en del skoterkörning, om du ej har skoterkort går det dock att ordna på plats.

Restaurang

Restaurangbiträde/kioskmedarbetare

Som Restaurangbiträde/Kioskmedarbetare är du värd/värdinna i vår restaurang eller kiosk. Ditt yttersta mål att se till att vi alltid överträffar våra gästers förväntningar.  För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad och stresstålig men framför allt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt. Du är restaurangens och Kioskens ansikte utåt, och nöjda gäster är alltid ditt främsta mål. Du kommer att stå i kassan, portionera mat, duka av bord, diska samt alla andra sysslor som förekommer i restaurangen eller kiosk.

Teamledare Restaurang och Kiosk

Du jobbar i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet, försäljning och service. Du är restaurangansvarigs högra hand och den närmaste kontakten för medarbetarna för de ansvarsområden du tilldelats. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera, utbilda och ge feedback till dina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel.

Även om du ansvarar för vissa områden kommer du vara delaktig i alla moment som sker i restaurang eller Kiosk. För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad och stresstålig men framför allt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt. Du är restaurangens och Kioskens ansikte utåt, och nöjda gäster är alltid ditt främsta mål. Du kommer att stå i kassan, portionera mat, duka av bord, diska samt alla andra sysslor som förekommer i restaurangen eller Kiosk.

Extrajobb

Extra Butiksäljare Sportshop

I Vallåsens sportshop hittar du ett brett sortiment av skid- och vintertillbehör. Som butiksäljare förväntas du leverera god service och kunskap till våra gäster, för att guida dem fram till rätt köp för just dem! Du ansvarar för kassahantering, skyltning/exponering och påfyllning av kläder och utrustning från lagret. Du behöver både vara självständig och initiativtagande men också gilla att vara med i ett större team. Vi ser också gärna att du är har viljan att jobba mot försäljningsmål och triggas av utmaningar! Skidskolan bokas via webb eller på plats i Shopen. Genom frågor hittar du rätt produkt till varje gäst som vill lära sig mer. Din uppgift är även att se till så att gäster och instruktör får den hjälp och information de behöver för att vara i rätt tid och på rätt plats.

I Shopen ansvarar man även för liftkortsförsäljningen i Selfservice stationerna. Då det oftast är till Shopen man vänder sig som gäst när man har problem så kan alla möjliga frågor dyka upp.

Extra liftvärd

Som liftvärd fyller du en viktig roll på skidanläggningen. Det är inte bara att du ska finnas där som en trygghet för våra gäster och lära nybörjare att åka lift. Det är också du som träffar i stort sett alla anläggningens gäster. Det är viktigt att du är en god ambassadör för vår anläggning och att du kan svara på gästernas alla möjliga frågor samt ge roliga och välbehövliga tips för dagen!

Extra restaurangbiträde/kioskmeddarbetare

Som restaurangbiträde/kioskmedarbetare är du värd/värdinna i vår restaurang eller kiosk. Ditt yttersta mål att se till att vi alltid överträffar våra gästers förväntningar.  För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad och stresstålig men framför allt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt. Du är restaurangens och kioskens ansikte utåt, och nöjda gäster är alltid ditt främsta mål. Du kommer att stå i kassan, portionera mat, duka av bord, diska samt alla andra sysslor som förekommer i restaurangen eller kiosk.

Extra skid-/snowboardlärare

Älskar du skidåkning och tycker det är kul att lära ut. Kanske har du även en utbildning i Barn och fritid eller erfarenhet av att leda från föreningslivet? Då ska du söka som skid-/snowboardlärare hos oss. Du kommer arbeta med både barn och vuxna, grupper och privatlektioner. Jobbet är både utmannande och roligt och du kommer träffa många nya människor och har möjlighet att ge dem oförglömliga minnen. Saknar du skid- eller snowboardlärarutbildning, men är rätt person för oss, så hjälper vi dig in på rätt utbildning.

Extra skiduthyrare

Som medarbetare i skiduthyrningen kommer du att arbeta i ett stort arbetslag med många olika uppgifter. Skiduthyrningens huvudsakliga uppgift är att förse våra gäster med den utrustning de behöver för en komplett skidupplevelse på vår anläggning. I dagligdrift arbetar du vanligtvis med uthyrning av utrustning vid disk eller med iordningställning förbokad utrustning.

Tipsa en vän
Väder
Pister
0/11
Liftar
0/7
Webbkamera
Snödjup
0cm
Temperatur
Temp
Längsta åk
1260m
Längdspår
0/0km